Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Міський голова Вадим Лях провів засідання круглого столу щодо благоустрію території “старого” міського кладовища [21 червня 2018  17:12]

21 червня міський голова Вадим Лях провів засідання круглого столу з громадскістю щодо питання продовження робіт з благоустрою території “старого” міського кладовища, розташованого в районі вулиць Трунова та Ботанічна.

В засіданні прийняли участь начальник управління житлово-комунального господарства Слов'янської міської ради Володимир Башкаєв, депутат Слов'янської міської ради Костянтин Водоп'янов, спеціаліст відділу культури Ольга Грибова, директор Слов'янського краєзнавчого музею Лілія Зандер, представник АДВІС “Плацдарм”, керівник «Торського наукового товариства», викладач Слов'янського коледжу транспортної інфраструктури, координатор “Рух Сільні громади” та настоятель храму Всіх Святих УПЦ КП.

Очільник міста повідомив про виконання протокольних доручень першого засідання круглого столу, а саме: організовано та проведено роботи з прибирання кладовища - першого етапу ініціативного плану зі створення на території старого кладовища комплексного історико - меморіального об'єкту.
Крім того, міський голова зазначив необхідність продовження робіт з благоустрою території "старого" міського кладовища, розташованого в районі вулиць Трунова та Ботанічна, а саме планування території за допомогою спецтехніки - другий етап. Враховуючи, знайдені під час проведення робіт наприкінці травня поточного року місця заховань та необхідності вирішення питання подальшого перепоховання знайдених останків, громадським об'єднанням, волонтерам потрібно звернутися до Слов'янської міської ради щодо організації та проведення робіт спецтехніки, згідно визначених локацій.

Очільник міста повідомив про незаперечність необхідності проведення відповідних заходів релігійних конфесій та наголосив на важливості проведення архівної та пошукової роботи щодо встановлення історії поховань, а також розповів про першочергові заходи з питання надання статусу території старого міського кладовища, розробки детального плану землеустрою, визначення балансоутримувача, виділення коштів на утримання об'єкта та визначення майбутньої концепції об'єкту.

На засідання круглого столу виступили: Євгенія Калугіна, яка повідомила про готовність звернутись до Слов'янської міської ради з відповідним зверненням та необхідності залучення релігійних конфесій для організації та проведення відповідних заходів, Горгула О.М, повідомив про поховання відомих мешканців, які за життя зробили вагомий внесок в розвиток міста, Кабанець В.С. повідомив з питання необхідності залучення усіх релігійних конфесій міста до організації відповідних заходів та Поух Л.Й. повідомила про історичне значення для міста території старого кладовища, можливі концепції реалізації планів з благоустрою та розроблену відповідну схему локацій території.

Наприкінці зустрічі було вирішено: 

1. Перейти до другого етапу з ініціативного плану зі створення на території старого кладовища комплексного історико-меморіального об'єкту, саме управлінню ЖКГ Слов'янської міської ради забезпечити організацію відповідних робіт з залученням спецтехніки. 

2. Ініціативній групі підготувати та направити відповідне звернення на розгляд Слов'янської ради з детальним планом відповідних локацій на території кладовища. 

3. Відділу внутрішньої політики Слов'янської міської ради направити листи релігійним конфесіям міста щодо необхідності участі у відповідних заходах з реалізації ініціативного плану. 

4. Після завершення робіт ІІ-го етапу розпочати роботу з остаточного вирішення майбутньої концепції території кладовища та реалізації прийнятного рішення.


1076Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua