Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Зв’язки з містом-побратимом Коростенем не перериваються [27 жовтня 2017  11:52]



14 жовтня, на Покрову, наш земляк, письменник і краєзнавець, доцент педуніверситету Валерій Романько побував на літературно-мистецькому святі «Просто на Покрову», яке щорічно проходить у місті Коростені, на Житомирщині. Того дня на свято з’їхалося чимало гостей з багатьох міст України: Київ, Львів, Чорноморськ, Суми, Кременчук, Житомир, Новоград-Волинський, Рівне… Разом з господарями та гостями наш земляк взяв участь в екскурсії по пам’ятних місцях Коростенщини: поклали квіти до пам’ятників Т.Г.Шевченку та захисникам України, до пам’ятних дощок письменнику і журналісту Валерію Нечипоренку, поету-пісняру, автору пісні «Чорнобривці» Миколі Сингаївському, ромському поету Міхи Козимиренку. Потім автобус доставив учасників свята в село Сингаї, до музею-садиби письменника, заслуженого діяча мистецтв, автора пісні «А льон цвіте…» Василя Юхимовича. 

У другій половині дня у міському палаці культури імені Т.Г.Шевченка проходив літературно-мистецький фестиваль. Виступали місцеві співаки, читали свої вірші гості та учасники конкурсу поезії та прози, який пройшов напередодні. 

А потім було вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Василя Юхимовича. Серед відзначених почесною нагородою – наш земляк. Журі високо оцінило його вагомий внесок у розвиток українського літературознавства, виділивши його працю – книгу «Слов’янськ літературний: перша половина ХІХ – початок ХХІ століття», яка вийшла у минулому році другим, доповненим виданням. Голова журі поет Василь Довжик вручив слов’янському письменнику диплом, нагрудний знак та грошову винагороду. 

Валерій Романько передав міській бібліотеці Коростеня декілька своїх книг, видання «Друкарського двору» про Слов’янськ та поета Михайла Петренка. У свою чергу організатори свята передали до Слов’янська декілька примірників чергового 10-ого випуску літературно-мистецького альманаху «Просто на Покрову», які по приїзді Валерій Іванович вручив меру Вадиму Ляху, начальнику відділу культури Марині Олійник, передав до слов’янської міської бібліотеки імені М.Петренка та до бібліотеки педуніверситету. 

А перебування Валерія Романька у Коростені свідчить про те, що зв'язок між містами-побратимами не переривається. У даному випадку – у сфері культури. У свою чергу Валерій Іванович запросив письменників і краєзнавців Коростеня наступного року відвідати Слов’янськ на традиційне наше літературно-мистецьке свято – День вшанування поета-земляка Михайла Петренка.
Віктор Скрипник. Почесний краєзнавець України, член НСЖУ.

Вітаємо із заслуженою нагородою 

Щиро вітаємо доцента Донбаського державного педагогічного університету, письменника і краєзнавця Валерія Івановича РОМАНЬКА з присудженням йому Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Василя Юхимовича. Цієї високої нагороди він удостоєний за книгу «Слов’янськ літературний: перша половина ХІХ – початок ХХІ століття».
Бажаємо подальших творчих досягнень! 

Колектив студентів та викладачів ДДПУ.
Краєзнавці, журналісти та письменники Слов’янська. 



976Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua