Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Реконструкція Соборної площі [30 червня 2017  10:28]

Реконструкція площі Соборна в м.Слов’янську, Донецької області проводиться в рамках реалізації Програми економічного та соціального розвитку м. Слов’янська на 2017 рік, Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Донецької області до 2020 року. Цим планом передбачається виконати у 2017-2019 роках низку заходів зі створення сучасного, своєрідного, оригінального, комфортного громадського простору ключових територій населених пунктів Донецької області, зокрема їх центральних площ, збереження та розвитку історико-культурної та духовної спадщини. 

При розробці проекту реконструкції враховується, що головна площа м. Слов’янська є його символом, візитівкою та осередком культурного, святкового, повсякденного спілкування міського населення. 

Створюється публічний простір, який може вмістити одночасно 5400 відвідувачів, розробляється архітектурне рішення стаціонарної сцени. Передбачається використання площі для сезонного проведення ярмарок, розташування алей та пішохідних шляхів вирішується на основі уже утворених стежок та з урахуванням переважних пішохідних потоків. 

Розміщуються нові місця для стоянки автотранспорту, утворюються пішохідна зона між будинком по пл. Соборна, 3 та реконструйованим фонтаном. Передбачаються заходи для користування публічним простором маломобільними групами населення. Існуючі дитячі майданчики включаються до загальної планувальної схеми. Проектом передбачено спорудження пам’ятника Михайлу Петренку та розміщення тимчасових споруд для торгівлі та обслуговування відвідувачів площі, включаючи пункт прокату велосипедів, сегвеїв, роликових ковзанів тощо, з урахуванням максимального збереження зелених насаджень. Передбачаються місця розташування просторів для споживання вуличної їжі, обладнаних столами, стільцями та навісами. Враховується розміщення стаціонарної вбиральні та мобільних туалетів, які будуть встановлюватись під час проведення ярмарків та свят. 

В рамках проекту розроблене архітектурне рішення реконструкції чаши фонтану зі створенням сухого фонтану. Рішення тимчасових споруд та пергол для відпочинку виконано у стилі сучасної архітектури, в зелених зонах ділянки площі Соборна передбачається насадження газонів, пристосованих для використання відвідувачами площі. 

Загалом створюються своєрідні елементи забудови, благоустрою та озеленення території, які складають сучасне, оригінальне та зручне архітектурне рішення площі, стимулюють громадську активність в її межах протягом доби для різних груп користувачів. Організовується безпечний для користувачів простір площі з прилеглими територіями, зберігається та поліпшується екологічний стан території площі, впроваджуються енергозберігаючі рішення.


1880Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua