Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Міський голова зустрівся з представниками Данської ради у справах біженців [31 травня 2017  16:17]

30 травня міський голова Вадим Лях зустрівся з представниками Данської Ради у справах біженців. 

На зустрічі були присутні керівник програми Айзек Робінсон, правовий аналітик Ольга Кирилюк, координатор юридичного проекту Микита Кулешов та юрист Максим Соловей.
Делегація Данської Ради цікавилася питаннями щодо переселенців та гуртожитками для них від Європейського Союзу. 

Очільник міста розповів, що офіційно у Слов'янську зареєстровано близько 60 тисяч внутрішньо переміщених осіб, серед яких пенсіонери, інваліди, діти та громадяни працездатного віку, але фактично проживає набагато менше. 

Також міський голова розповів, що у Слов'янську реалізується проект Європейського Союзу “Житло для переселенців”, яким передбачено відремонтувати два гуртожитки за адресами: вул. Вокзальна, 8 та вул. Світлодарська, 28 А. Будуть відремонтовані 68 кімнат, що дасть можливість поселити 150 людей. Це звичайно не вирішить проблем вимушено переміщених осіб з проживанням, але надасть можливість найбільш незахищеним категоріям, зокрема інвалідам отримати місце для проживання. Міський голова розповів, які роботи підрядна організація вже зробила у гуртожитку та що планується зробити найближчим часом. 

Варто зазначити, що очільник міста також нагадав представникам Данської ради, що у Слов'янську є люди, які в 2014 році під час проведення антитерористичної операції втратили житло, тому наразі вони разом з ВПО потребуть допомоги у вирішенні питання з проживанням. 

Наприкінці зустрічі гості подякували міському голові Вадиму Ляху, а він у свою чергу підкреслив, що завжди радий бачити їх у Слов'янську. 


969Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua