Twitter   Facebook   FeedBurner   RSS-канал  
Муніципалітет
Публічна інформація
ЦНАП
Звернення громадян
Громадянське суспільство
Служби інформують
Зайнятість
Почесні громадяни
                                     
 Новини
Вакцинація - найкращий захист від інфекційних хвороб [18 липня 2024  14:31]

В Україні зберігається нестабільна епідемічна ситуація з інфекційних хвороб, яким можливо запобігти шляхом вакцинації.

Захворюваність кашлюком, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, зросла у 30 разів, кором - у 4 рази. Зареєстровано 4 випадки правця, 1 випадок дифтерії, 5 випадків краснухи. У той же час, рівень захворюваності епідемічним паротитом знизився майже на 68%.

В Донецькій області за 5 місяців поточного року зареєстровано 9 випадків кашлюку (Краматорськ - 4, Покровськ – 2, Дружківка - 1, Добропілля - 1, Бахмутська ОТГ – 1) та 1 випадок епідемічного паротиту.

З метою стабілізації епідемічної ситуації з кашлюку, дифтерії та правця прийнято рішення щодо проведення додаткових заходів з імунізації дитячого та дорослого населення проти цих хвороб у 2024 році.

Шановні батьки і дорослі! Переконайтесь, що ви і ваші діти отримали всі потрібні щеплення! Для цього скористайтеся календарем щеплень: 

https://moz.gov.ua/article/immunization/kalendar-profilaktichnih-scheplen  

Якщо ви пропустили щеплення та перебуваєте в Україні, вам варто звернутися до свого сімейного лікаря/педіатра або ж до будь-якого сімейного лікаря/педіатра найближчого закладу охорони здоров’я, який надає первинну медичну допомогу.

Всі вищезазначені захворювання можуть призвести до тяжких ускладнень та навіть смерті. Найкращим захистом від цього буде вакцинація!

Зазначимо, що в закладах охорони здоров'я Слов'янська створено надійні умови зберігання вакцин. Всі заклади оснащені генераторами, які забезпечують електропостачання під час відключень.


58Версія для друкуНадіслати
Веб-камери міста
Трансляція засідань
Тижневий план
Актуально


























пошук
погода
GISMETEO: Погода по г.Славянск
курсИ валют
finance.ua

finance.ua