Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях привітав жительку Слов’янська зі 101-річним ювілеєм [21 травня 2024  14:10]

Свій черговий День народження Ганна Спиридонівна Доценко відзначає сьогодні, 21 травня. Як і минулого року, очільник Слов’янської громади завітав до іменинниці, вручив їй квіти та подарунок.

«Побажав Ганні Спиридонівні міцного здоровʼя. Пообіцяв, що обовʼязково зустрінемося на її 102-й День народження!» - зазначив Вадим Лях.


Ганна Доценко народилася у с. Велика Новоселівка, де тоді була велика грецька громада. Ще у дитячому віці з батьками переїхала до Словʼянська.

Тут закінчила школу № 5 і поступила до Слов’янської фельдшерської школи.
Диплом отримала у червні 1941 року і практично відразу була відкомандирована до діючої військової частині №18810 Лозівського району. Разом з нею пройшла всю Другу світову війну та завершила службу в 1945 році у званні лейтенанта медичної служби.

Після перемоги Ганна Доценко працювала у Старомлинівській лікарні. Тут зустріла свого чоловіка Івана Трохимовича - теж фельдшера, що пройшов війну.

Разом із чоловіком повернулися до Словʼянська. Побудували будинок, виростили трьох дітей. Більшу частину свого життя Ганна Спиридонівна працювала фельдшером у залізничній лікарні. Звідти і вийшла на пенсію. У неї 7 онуків і 8 правнуків.

Зараз Ганна Доценко живе з родиною сина, Олександра Івановича. Вона - життєлюбка та людина завзятої вдачі. Всупереч рокам, має гарну памʼять, цікавиться всім, що відбувається, самостійно пересувається та потроху займається господарством.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua