Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Представники Слов’янської міської ВА взяли участь у нараді з питань адаптації учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни до мирного життя [24 січня 2024  15:58]

Нарада відбулась 24 січня у Слов’янському міському центрі зайнятості. На неї були запрошені представники управління соціального захисту населення та центру соціальних служб Слов’янської МВА, а також Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Присутні обговорили питання адаптації учасників бойових дій та осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни, до мирного життя, та сприяння їх зайнятості. Зокрема, наразі ці категорії громадян можуть скористатись наступними послугами служби зайнятості:

  • отримати грант на створення або розвиток власної справи
  • отримати безкоштовний ваучер на навчання
  • пройти безкоштовне навчання в закладах освіти служби зайнятості
  • за створення робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю І або ІІ групи роботодавцям передбачені компенсації.

Особливу увагу приділили перспективам професійного навчання згідно Постанови КМУ №984 від 15.09.2023р. «Про реалізацію експериментального проєкту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості».

За підсумками наради були напрацьовані рекомендації, визначені напрямки подальшої співпраці та взаємодії.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua