Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську молоді нагадали про неприпустимість насильства [28 листопада 2023  11:22]

Тематичний інформаційно-просвітницький захід відбувся у рамках всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка проходить щороку з 25 листопада по 10 грудня.

Цільовою аудиторією стали учасники молодіжного клубу «Dream Team», який працює при ГО «Наша допомога». Зустріч з ними провели фахівці спеціалізованої служби первинного соціально–психологічного консультування осіб, постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, Слов’янського міського центру соціальних служб.

Під час заходу присутні обговорили шляхи подолання будь-яких форм насильства, у тому числі в сім’ях, та жорстокого поводження з дітьми. Організатори зазначили, що зустріч стала нагодою ще раз нагадати про існування цих проблем у суспільстві та підвищити рівень обізнаності щодо них. 

Якщо ви стали безпосереднім свідком насильства - телефонуйте у поліцію за номером 102.

Отримати консультацію щодо ситуації насильства, подальших кроків, а також контакти пунктів допомоги можна за телефонами гарячих ліній:

1547 - державна установа «Урядовий контактний центр», цілодобова та безкоштовна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству: домашньому, за ознакою статі та стосовно дітей. За номером 1547 надаються фахові послуги:

  • інформаційні (залежно від того, якої допомоги потребує людина, та до якої установи звернутися)
  • психологічні (постраждала особа може отримати безкоштовну консультацію психолога)
  • юридичні (консультації чи рекомендації щодо подальших дій або можливої допомоги).

0 800 500 335 або 116 123 (громадська організація «Ла Страда Україна») - гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.

0 800 500 225 або 116 111 (громадська організація «Ла Страда Україна») - національна дитяча гаряча лінія.

0 800 213 103 - контактний центр системи безоплатної правової допомоги (консультації професійного юриста щодо процедури розлучення, оформлення аліментів, повернення майна, тощо).


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua