Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську відбулось засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству [15 листопада 2023  11:30]

Участь у заході взяли представники відділу у справах сімʼї, молоді, фізкультури і спорту та Центру соціальних служб Слов’янської міської військової адміністрації спільно з дільничними офіцерами поліції Слов’янська.

Сторони зустрічі обговорили причини та наслідки домашнього насильства, а також методи профілактики стосовно осіб, схильних до проявів агресії.

За даними правоохоронців, більшість звернень щодо домашнього насильства надходить від жінок та осіб похилого віку. В цьому році на території обслуговування слов’янського відділу поліції було складено 397 адмінпротоколів за вчинення психологічного або фізичного насильства в сім’ї. Також зареєстровано 9 випадків систематичного вчинення домашнього насильства – кривдників було притягнуто до відповідальності за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

Якщо ви страждаєте від домашнього насильства або є свідком цього явища - телефонуйте за номером 102.

Детально про види домашнього насильства або насильства за ознакою статі, як діяти у цій ситуації або при її загрозі, а також про запобігання та протидію насильству – за посиланням.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua