Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янській громаді зареєстровано випадок сказу [02 листопада 2023  16:51]

Останнім часом у Донецькій області почастішали випадки сказу тварин. На жаль, не стала виключенням і Слов’янська громада. Випадок цього смертельно небезпечного захворювання стався в одному з домогосподарств селища Андріївка.

Наприкінці жовтня до Слов’янської міської державної лікарні ветеринарної медицини звернулись місцеві мешканці, яких напередодні укусив за руки домашній кіт. Тварина поводилась агресивно і неадекватно, тому власник одразу ізолював її у клітці.

За котом встановили ветеринарний нагляд, а постраждалим призначили курс антирабічної допомоги. Фахівці ветеринарної медицини зробили щеплення проти сказу всім домашнім тваринам, які утримувалися в цьому домогосподарстві, та провели дезінфекцію подвір’я. Крім того, було проведено подвірні обходи сусідніх домогосподарств на предмет виявлення хворих або покусаних тварин та щеплення проти сказу.

Через декілька днів кіт, якого утримували у клітці, загинув. В результаті лабораторного дослідження було встановлено, що тварина була хворою на сказ.

На даний час на території селища Андріївка введено карантинні обмеження, тривають заходи щодо локалізації та ліквідації вогнища захворювання.

У зв’язку з цим фахівці ветеринарної медицини наполягають на необхідності щеплення домашніх тварин проти сказу. Для цього звертайтесь до Слов’янської міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Риночна, 5 (район центрального ринку). Час прийому – з 8:00 до 12:00. Телефон для довідок: 066 041 4073.

Щоб захистися від сказу, необхідно дотримуватись таких правил:

  • дворових собак утримувати у вольєрах, вигулювати на короткому повідку та у намордниках, щорічно робити профілактичні щеплення
  • уникати контактів з бездомними та дикими тваринами
  • вживати заходи з недопущення диких хижаків до тваринницьких ферм та інших місць розташування свійських тварин.

Пам’ятайте: сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити. Бережіть себе та своїх близьких!


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua