Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Словʼянську говорили про ментальне здоровʼя населення [10 жовтня 2023  14:58]

 

У Словʼянську 10 жовтня відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню ментального здоровʼя. Він пройшов у рамках всеукраїнської програми «Ти як?» і зібрав спеціалістів різних напрямків: медиків, соціальних працівників, психологів, представників громадських організацій. 

Це свято покликане звернути увагу суспільства на проблеми психічного стану людини та показати шляхи виходу із кризових ситуацій. 

Наразі в Україні вцілому і в Словʼянську зокрема тема ментального здоровʼя населення стоїть дуже гостро. Життя у постійному стресі, військові дії, тривога за рідних впливають на психологічний стан населення. Окремо лікарі визначають психологічну допомогу захисникам України, які повернулися із зони бойових дій. 

Про всі ці виклики й говорили на зустрічі у Словʼянську. 

Вже зараз відповідна допомога проводиться сімейними лікарями центру первинної медико-санітарної допомоги, психологом «Клініки дружної до молоді» міської лікарні 1. 

Спеціалізована медична допомога надається фахівцями (лікарями, психологом) КНП «Обласна клінічна психіатрична лікарня м Словʼянська»(амбулаторна та стаціонарна). Крім того, на базі закладу працює мобільна мультидисціплінарна команда, яка надає психологічну допомогу та планує проведення групових тренінгів із самодопомоги при стресах. 

Крім цього, у Словʼянській громаді працює «гаряча лінія» психологічної підтримки. 

Її телефони 0958418082; 0995397867


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua