Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську відкрили виставку памʼяті на честь словʼянців, які віддали життя під час захисту України від російських загарбників [28 вересня 2023  17:49]

Вона розташована на Соборній площі міста. Відкриття приурочили до Дня захисників та захисниць України, який цього року відзначатимемо у неділю, 1 жовтня.

«На виставці - наші воїни, які вже ніколи не повернуться до своїх родин. Це болючий внесок Словʼянської громади у ту невимовно велику ціну, яку заплатила і платить Україна за своє вільне майбутнє, - зазначив начальник Слов’янської міської військової адміністрації Вадим Лях. - Якщо ви зараз у Словʼянську, прийдіть, щоб віддати шану нашим Героям, які, на жаль, вмирають, але продовжують жити у памʼяті земляків!»

Робота над вшануванням памʼяті загиблих продовжується. Якщо у вас є дані про мешканців громади, які загинули, захищаючи Україну, але не розміщені на виставці, повідомте про них на гарячу лінію Слов’янської МВА. Будемо вдячні за співпрацю.

Нагадаємо, що у Словʼянську, окрім діючих державних соціальних гарантій, є місцеві програми підтримки родин загиблих Героїв та бійців, що отримали поранення на війні.

Так, сімʼї загиблих можуть отримати із місцевого бюджету одноразову допомогу у сумі 50 тис. грн.

Батьки загиблих воїнів мають право на пільгу у 50% при оплаті комунальних послуг.

Неповнолітні діти загиблих воїнів отримують виплати до Дня знань та до Дня святого Миколая у розмірі прожиткового мінімуму.

Поранені бійці, що звільнені зі служби за станом здоровʼя, можуть отримати 30 тис. грн.

Для того, щоб отримати всі ці виплати, необхідно звернутися до УСЗН.

Крім цього, у громаді впроваджена допомога на поховання загиблих бійців. Про неї детально розкажуть у КП «Контора похоронного обслуговування».


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua