Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янський паралімпієць виборов три нагороди чемпіонату світу з велоспорту на треку [10 серпня 2023  13:55]

Чотириразовий чемпіон Паралімпіади 2012 і 2016 років, триразовий призер Паралімпійських ігор-2020, Єгор Дементьєв здобув на світовій першості 2023 року два «золота» і одне «срібло» у класі С5 серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Змагання з велосипедного спорту на треку відбулись з 2 по 8 серпня в Глазго.

Вихованець Донецького регіонального центру «Інваспорт», який представляє Слов’янськ, став першим в індивідуальній гонці переслідування на дистанції 4 км з часом 4 хвилини 26,885 секунди та посів друге місце в груповій гонці скретч на дистанцію 15 км. Також Єгор був восьмим у дисциплінах 1 км (роздільний старт) та гонці на 200 м. Завдяки цьому в омніумі, де підбивалися підсумки з усіх чотирьох видів змагань на треку, Дементьєв очолив класифікацію з результатом 138 очок.

Його суперниками були велосипедисти із 16 країн: Австрії, Бельгії, Бразилії, Великої Британії, Індонезії, Іспанії, Італії, Китаю, Колумбії, Малайзії, Нідерландів, Німеччини, США, Угорщини, Узбекистану, Франції.

Наставником Єгора є його батько, заслужений тренер України Віктор Дементьєв.

За матеріалами управління фізкультури та спорту ДонОДА


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua