Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

На Словкурорті необхідно відновити роботу свердловин, щоб не втратити унікальні солоні озера – Вадим Лях [21 липня 2023  10:26]

Про це начальник Слов’янської міської військової адміністрації повідомив після огляду господарства колишньої гідрогеологічної режимно-експлуатаційної станції.

За його словами, раніше свердловини забезпечували мінеральним розсолом озера Ріпне і Сліпне - саме в них формуються лікувальні грязі, якими славиться Слов’янський курорт.

Нині свердловини занедбані та замулені, оскільки останніми роками ними ніхто не займався. Раніше вони перебували у віданні гідрогеологічної режимно-експлуатаційної станції, яка є дочірнім підприємством СКРЦ «Словʼянський курорт».

«Зараз від станції залишилася лише цегляна коробка будівлі. Ні про дах над головою, ні тим більше про обладнання мова не йде. А тим часом солоність озер помітно падає. Якщо так піде далі, вони можуть втратити свої унікальні властивості, - підкреслив очільник Слов’янської громади. - У нас є спеціалісти, які можуть налагодити роботу свердловин. Є кошти на ремонт споруд. Але наразі об'єкти не знаходяться у комунальній власності. Тому звернувся до «Укрпрофоздоровниці» з проханням передати свердловини у комунальну власність Слов’янська».

У цьому ж зверненні місцева влада вимагає віддати Словʼянській громаді каналізаційний колектор, яким користувалися, у тому числі, мешканці мікрорайону Словкурорт, та електропідстанції. Їхній стан також потребує реконструкції. Але робити її за бюджетні кошти на обʼєктах, що не знаходяться у комунальній власності, місто не має права.

«Сподіваюся, що питання вдасться швидко владнати на користь громади та її мешканців», - зазначив начальник Слов’янської МВА.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua