Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Музей слов’янської школи №11 - один з найкращих в Україні [18 травня 2023  13:13]

Сьогодні, 18 травня, відзначається Міжнародний день музеїв. Ця дата з’явилася у календарі у 1977 році, і відтоді її щорічно святкують більше ніж у 150-ти країнах світу.

Вона має безпосереднє відношення і до нашої громади. Понад пів сторіччя про історію Слов’янська розповідає краєзнавчий музей, який є одним з найкращих на Донеччині. А у багатьох загальноосвітніх закладах існують власні шкільні музеї. Нажаль, через повномасштабну війну їх повноцінна робота поки що неможлива, але музейна справа в нашому місті продовжує жити.

Яскравим прикладом цього є історико-краєзнавчий музей «Пам'ять» слов’янської ЗОШ №11. Він був заснований у 1970 році Ольгою Харитоновою і на даний час налічує майже 4 з половиною тисячі експонатів.

У 2005 році рішенням Слов’янської міської ради музей «Пам’ять» було визнано кращим у місті. А у серпні минулого року він отримав диплом Міністерства освіти і науки України, яким музею було присвоєно статус зразкового. То ж, тепер його по праву можна вважати одним з найкращих шкільних музеїв України.

З нагоди Міжнародного дня музеїв вітаємо всіх музейних працівників з професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, успіхів у справах, а головне – якнайшвидшої нашої перемоги!

Фото з архіву музею «Пам'ять»


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua