Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях прокоментував ініціативу створення алеї Слави у Слов’янську [24 березня 2023  11:53]

За словами начальника міської військової адміністрації, ця тема викликала серед місцевих жителів багато обговорень. Тому питання потребує додаткових роз’яснень.

Очільник Слов’янської громади зауважив, що мова йде не про облаштування нового цвинтаря, а про закладання алеї з можливістю поховання на ній слов’янських героїв. Це не новація – подібні меморіальні об’єкти вже створені в багатьох інших містах України.

«Можливо, для когось каменем спотикання стало формулювання «на бульварі Героїв Крут». Але йдеться не про центральну пішохідну доріжку. Назва бульвару поширюється і на обидва боки вздовж проїжджої частини», - підкреслив Вадим Лях.

Алею планується розташувати на пустирі праворуч (якщо підніматися бульваром вгору), навпроти АЗС. Це буде невеликий упорядкований майданчик розміром 30х50 м - з доріжками, що вимощені плиткою, лавочками, ліхтарями, клумбами та парковкою.

«Щодо обеліска, яким йому бути, – вирішать жителі громади. Варіант відповіді «відкласти створення обеліску до Перемоги» – в опитуванні також буде передбачено», - запевнив начальник Слов’янської МВА.

За його словами, при виборі місця облаштування алеї комісія у складі представників управлінь архітектури та ЖКГ, відділів екології та земельних ресурсів, юристів оглянула багато ділянок. Були враховані висловлені раніше побажання слов’янців та норми чинного містобудівного законодавства. У підсумку ділянку на бульварі Героїв Крут визнали найбільш відповідною за низкою об'єктивних критеріїв.

«Це бульвар, що власне передбачає можливість на ньому пішохідних прогулянок. Означена територія розташовується одночасно і в достатній відстані від житлової забудови, і в той же час - це не околиця, - пояснив Вадим Лях. - Символічною є і назва бульвару. Герої Крут - такі ж Герої України, як і ті, хто гине за неї сьогодні, виборюючи перемогу в російсько-українській війні. 

Віддаючи данину пам'яті, пошани, визнання та подяки героям, які віддали своє життя за нашу країну та місто, ми одночасно й зміцнюємо фундамент для правильного виховання наших дітей».


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua