Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Інтерв'ю | Сталевий кордон. Історія Героя України Валерія Падителя: «Це було пекло» [27 лютого 2023  10:02]

«У погляді тих, хто повернувся з полону, є щось таке, від чого аж мороз бере. У ньому все». Як українські воїни обороняли Маріуполь та виживали у полоні в Оленівці.

14 жовтня 2022 року президент України присвоїв полковнику Державної прикордонної служби України, командиру Донецького прикордонного загону Валерію Падителю звання Героя України.

Під його командуванням прикордонники виконували завдання з оборони Маріуполя. Він останнім зі свого загону вийшов з Азовсталі у російський полон. Вмовив наглядачів повернути його назад до концтабору в Оленівці, коли його з поламаною спиною відправили до однієї з донецьких лікарень. Бо поруч зі своїми людьми йому було легше.

Падитель обіцяв своїм людям, що вийде з полону останнім. Його обміняли одним із перших. Тепер, каже, це його хрест.

Зараз підрозділ під командуванням Валерія Падителя працює на Бахмутському напрямку. Паралельно він погодився очолити 15 мобільний прикордонний загін «Сталевий кордон». Цей підрозділ стане однією зі штурмових бригад, створення яких розпочало МВС.

Як воно – бути командиром, який підтримує бойовий дух особового складу в умовах Азовсталі, та залишатись командиром у безпомічній ролі військовополоненого – у розповіді Героя України, полковника Валерія Падителя для LIGA.net. Детальніше: 

https://dn.gov.ua/news/intervyu-stalevij-kordon-istoriya-geroya-ukrayini-valeriya-paditelya-ce-bulo-peklo


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua