Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов'янець Данило Буценко представив Україну на чемпіонаті Європи з карате [08 лютого 2023  16:17]

Змагання серед кадетів, юніорів та молоді відбулися 3-5 лютого в місті Ларнака (Кіпр). Вони зібрали понад тисячу спортсменів з 48 країн, повідомляє управління фізкультури та спорту ДонОДА.

У складі молодіжної команди України на міжнародному рівні дебютував представник Слов’янської громади Данило Буценко. Це перший випадок з 2014 року, коли спортсмен з Донецької області потрапив до національної збірної з карате в розділі «куміте».

Данило провів у категорії +84 кг серед молоді до 21 року три поєдинки, два з яких були переможними. Здолавши каратистів Шотландії (4:1) та Румунії (5:1), він поступився супернику з Чорногорії, таким чином зупинившись за крок до «бронзового» фіналу.

Хлопець тренується в спортивному клубі «Tetsu Ryu» у заслуженого тренера України Ігоря Шалаумова. Він є студентом двох вищих навчальних закладів: Харківського національного університету радіоелектроніки та Донбаського державного педагогічного університету (спеціальність «Фізичне виховання»).

Загалом Україну на чемпіонаті Європи з карате представили 34 спортсмени. В їх активі – 4 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди, що дозволили нашій державі посісти третє місце в підсумковому командному заліку.

Керівництво Філії Української федерації карате «Донецька обласна федерація карате» висловлює подяку в.о. головного тренера національної молодіжної збірної Дмитру Негатурову за супровід та підтримку спортсмена на змаганнях.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua