Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях – про ситуацію з електропостачанням, видачею дров, ремонтом дахів та комунальними послугами [18 листопада 2022  10:13]

У сьогоднішньому відеозверненні до жителів громади начальник Слов’янської МВА відповів на питання, які найчастіше надходять на гарячу лінію міської військової адміністрації.

Електрика 

Як я вже казав, це аварійні відключення, і спрогнозувати їхній графік неможливо. Тому – тримаємось! Далі може бути гірше. Але хочеться сподіватись, що буде краще.

Дрова 

Прийом заяв триває. Їх надійшло вже понад три тисячі. 

Часто звучить питання, чому видають один складометр дров, а не більше. Справа в тому, що на гроші, виділені місцевим бюджетом та державою, ми закупили колоті дрова, а не цурки. Це дорожче, але пішли на такий крок свідомо, оскільки основна маса одержувачів – люди похилого віку та люди з інвалідністю. 

При цьому слід враховувати, що безкоштовне тверде паливо – не альтернатива газу. Це запас на випадок, якщо зникне електрика, газ і не вдасться відновити їхнє постачання. Завдяки цьому запасу люди матимуть змогу протриматися тиждень до евакуації.
Тому така кількість. Але нею забезпечимо всіх, хто подавав заяви.

Дахи 

Завдання стоїть – відремонтувати покрівлю на всіх багатоповерхівках, пошкоджених внаслідок бойових дій. Але проблема в тому, що такі ремонти проводяться влітку. А влітку ми могли лише мріяти, що зможемо відновлювати Слов'янськ. 

Завдяки нашим захисникам, нашим воїнам сьогодні у нас така можливість є. Виділено гроші. Ремонтні роботи розпочалися. Затримки виникають через дефіцит матеріалів та погодні умови. Але все обов'язково буде зроблено. Дахи відремонтуємо!

Оплата комунальних послуг 

Дев'ять місяців ми дотуємо наші комунальні підприємства за рахунок місцевого бюджету, за рахунок економії в інших галузях. 

Але так не може тривати нескінченно. Ми купуємо воду у «Води Донбасу», оплачуємо електроенергію. Гроші мають властивість закінчуватись. І якщо бюджет не зможе розрахуватись, безкоштовно послуги на місто ніхто не подасть. 

Тому, якщо ми хочемо, щоб у кранах була вода, вивозилося сміття, щоб працювали водоканал, КАТП – треба оплачувати комунальні послуги. 

Якщо цього не робити, про відновлення міста не йтиметься.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua