Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Перебої в електро-, газопостачанні та опаленні неминучі - Павло Кириленко [20 жовтня 2022  19:35]

Про це начальник Донецької військової адміністрації заявив за підсумками онлайнової наради щодо підготовки до опалювального сезону, в якій взяли участь керівники всіх вільних громад Донеччини.

«Незважаючи на небезпеку, нам вдалося відновити газову магістраль, яка проходить по Ізюмщині і була повністю знищена росіянами під час активних боїв та окупації. Ремонтні бригади, працюючи у надважких умовах, змогли відновити газогін, і завдяки цьому Донеччина вперше з 23 травня має газопостачання», - розповів Павло Кириленко.

Завдяки цьому, 15 громад, зокрема і Слов’янська, матимуть централізоване теплопостачання. Ще в 10 громадах опалення буде подаватись до закладів охорони здоров’я та об’єктів соціальної сфери, які використовуватимуться як пункти обігріву. В інших 10 громадах відновити опалення поки що неможливо.

Окрім того, Павло Кириленко закликав обмежити споживання електроенергії з огляду на перевантаженість енергетичної інфраструктури України після численних ворожих атак. Якщо цього не зробити, в області можливі тимчасові відключення електрики.

«Завжди треба мати на увазі, що ворог цілеспрямовано б’є по цивільній інфраструктурі і прагне зробити життя тут нестерпним. Перебої в електро- і газопостачанні та опаленні не просто можливі – вони неминучі. Тому найправильніший вихід у цій ситуації – евакуюватися. Безкоштовна евакуація з Донеччини триває і триватиме», - підкреслив очільник області.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua