Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях – про ситуацію в Слов’янську, запуск тролейбусів та відновлення житла [25 вересня 2022  09:13]

Ніч у Слов’янську пройшла спокійно, хоча на околицях було гучно. Про це начальник міської військової адміністрації повідомив сьогодні, 25 вересня.
Також очільник громади поділився гарними новинами.

Вадим Лях нагадав, що в місті починається відновлення тролейбусного руху. «Відразу зазначу, що з 12 одиниць рухомого складу евакуйовано три. Це ті тролейбуси, які ми придбали за європейські кошти, - пояснив він. - Решта потребує ремонту, який зараз і виконується. Також триває ремонт тролейбусних електромереж».

Окрім того, з 1 жовтня у Слов’янській громаді починає працювати програма з надання допомоги мешканцям, у яких частково чи повністю зруйновано житло. Поки що вона стосується лише тих, хто проживає у приватному секторі. Господарі будинків, де постраждали лише вікна, зможуть отримати 15 тисяч гривень. Для житла, де постраждали вікна та покрівля, виплати становитимуть 30 тисяч. Гроші виплачуватимуть на банківську картку. 

«Наголошую, що це не компенсація за зруйноване житло, а одноразова допомога з місцевого бюджету. Механізм її отримання буде доведений мешканцям Слов’янська до початку жовтня», - зазначив керівник міської адміністрації. 

Не залишаться без уваги і жителі постраждалих багатоквартирних будинків - для них пізніше буде розроблено окрему програму. 

«Програма не має терміну давності, тому приїжджати спеціально до міста, щоб отримати гроші, не потрібно», - підкреслив Вадим Лях. 

За даними очільника громади, в даний час у громаді налічується 510 пошкоджених будинків приватного сектору. «На жаль, війна триває, і ми не гарантовані від нових прильотів та руйнувань. Вони також потраплять під дію програми, - зазначив він. - Поки що виділяємо на неї 15 мільйонів гривень. За потреби сума буде збільшена».


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua