Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Газ можуть отримати лише приватний сектор та критична інфраструктура – Павло Кириленко [23 вересня 2022  09:42]

Про це керівник Донецької обласної військової адміністрації повідомив за підсумками засідання Штабу з підготовки об’єктів ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду під час воєнного стану, яке відбулося під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова.

Очільник області підкреслив, що прийдешній опалювальний сезон стане серйозним випробуванням для Донеччини. «Те, що визволення східної частини Харківщини дає надію на відновлення газопостачання, на жаль, суттєво на ситуацію не вплине. Адже ремонт магістрального газопроводу займе певний час. Крім того, гарантувати, що його робота буде сталою, вкрай важко, оскільки росіяни й зараз навмисне цілять в об'єкти життєзабезпечення області. І припускати, що вони не зроблять цього взимку, щоб використати холоди як додатковий важель для загарбання нашої території, було б вкрай легковажно», - зазначив він.

За словами Павла Кириленка, навіть у разі відновлення газопостачання до нього у кращому випадку буде підключено лише приватний сектор і об'єкти критичної інфраструктури. 

В той же час, триває робота над облаштуванням котелень альтернативними джерелами енергії - оскільки активні бойові дії залишають ризики пошкодження газопроводів та електромереж.

«Радіємо успіхам Збройних сил України, але розуміємо, що нам не можна розслаблятися – зима буде важкою! Ми робимо все можливе, щоб вистояти і пройти непростий зимовий період, - запевнив керівник ДонОВА. - Зі свого боку жителі області теж мають докласти зусиль та евакуюватися! Це – найбільш безпечний для цивільних варіант».


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua