Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Вадим Лях – про ситуацію у Слов’янську, заготівлю дров та евакуацію [19 серпня 2022  09:28]

Минула ніч на території Слов’янської громади була спокійною. Про це сьогодні, 19 серпня, повідомив начальник міської військової адміністрації Вадим Лях.

Також очільник громади торкнувся питань, які зараз є одними з найбільш актуальних для жителів міста.

Перше – щодо заготівлі на зиму твердого палива. «Не варто «ловитися» на привабливі пропозиції про доставку дров за мінімальною ціною. Це шахраї. Вони беруть гроші, а потім розповідають, що влада не пустила в місто їхні вантажівки», - пояснює очільник громади. 

Окрім того, Вадим Лях застерігає жителів від виїздів до посадок та лісосмуг для заготівлі дров. «Це небезпечно - територія може бути замінована!» - наголошує він. 

За словами начальника МВА, у даний час опрацьовуються варіанти доставки до Слов'янської громади різного виду твердого палива. Інформацію про те, які категорії населення, де і як зможуть його отримати, буде вчасно доведено до мешканців.

Друге питання – евакуація. За даними керівництва військової адміністрації, на теперішній час у громаді залишається близько 20 тисяч мешканців. Більше 2 тисяч із них - маломобільні громадяни. Це люди похилого віку, люди з інвалідністю, які залишилися самі. Багато хто з них живе у багатоповерховому секторі. 

«Ми буквально знаходимо їх, зовсім безпорадних у своїх квартирах. Організовуємо евакуацію. Але попереду зима. Підключайтеся до цього процесу, щоб допомога надійшла вчасно! – закликав Вадим Лях. - Також мене хвилює, що в місті залишається приблизно 2 тис. дітей. Батьки зобов'язані подумати про їхню безпеку! Бережіть себе! Тримаємося. Ми разом!»


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua