Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

#Донеччани_державотворці: Андрій та Світлана Казначеєви [27 липня 2022  14:20]



Андрій Казначеєв (нар. 1975) та Світлана Казначеєва (нар. 1977) - тренери з плавання, Заслужені тренери України, Заслужені працівники фізичної культури та спорту України, тренери найвищої категорії. 

Починаючи з 1998 року, Андрій та Світлана Казначеєви працювали тренерами-викладачами з плавання у ДЮСШ Донецького обласного центру «Інваспорт». У 2000-х роках стали тренерами, а згодом – головним і старшим тренерами збірної України з плавання із порушеннями зору 

Учні Андрія та Світлани Казначеєвих ставали неодноразовими переможцями українських чемпіонатів, чемпіонами Паралімпійських ігор, світу та Європи. Тренери виховали заслужених майстрів спорту, майстрів спорту міжнародного класу та майстрів спорту України. Серед їх учнів: Віктор Смирнов - Герой України, повний кавалер ордена «За мужність»; Юлія Волкова — майстер спорту міжнародного класу, кавалер ордена Княгині Ольги; Андрій Каліна - майстер спорту міжнародного класу, повний кавалер ордена «За заслуги»; Сергій Кліпперт та Олександр Мащенко – Заслужені майстри спорту України.

За високопрофесійну підготовку неодноразових чемпіонів, рекордсменів і призерів Паралімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи з плавання, а також за значний особистий внесок у розвиток міжнародного паралімпіського руху рішенням Слов’янської міської ради у 2012 році Андрію та Світлані Казначеєвим були присвоєні звання Почесних громадян Слов’янська.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua