Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

В День Пам’яті Героїв Небесної Сотні Слов’янськ приєднався до всеукраїнського Ритуального церемоніалу [21 лютого 2022  08:19]

У неділю, 20 лютого, в рамках всеукраїнської акції у Слов’янську відбувся церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності.

У заході взяли участь голова ДонОДА Павло Кириленко, заступник командувача Об'єднаних сил полковник Григорій Токар, працівники Слов’янської міської ВЦА на чолі з керівником адміністрації Вадимом Ляхом, очільники обласних та місцевих управлінь та відділів правоохоронних органів, військовослужбовці, представники громадськості. 

Учасники церемоніалу зібралися, щоб вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Поіменно згадали уродженців Донеччини, які не залишились осторонь під час доленосних подій: Сергія Бондарева, Володимира Наумова, Івана Пантелєєва, Володимира Рибака, Юрія Дяковського, Юрія Поправка, Дмитра Чернявського, Людмилу Шеремет. 

За громадянську мужність, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, самовіддане служіння українському народу Указами Президента України загиблим патріотам було присвоєне звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). 

Під час заходу священнослужителі УГКЦ та ПЦУ провели екуменічну панахиду за загиблими під час Революції Гідності та виконали духовний гімн «Молитва за Україну». 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх воїнів, які загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. На знак глибокої пошани та скорботи учасники заходу поклали квіти до пам’ятних дощок та світлин загиблих героїв.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua