Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Керівник Слов’янської ВЦА розповів про готовність міста до можливих надзвичайних ситуацій [16 лютого 2022  15:17]

Питання готовності Слов’янської громади до можливого загострення військово-політичної ситуації, яка досить активно обговорюється останнім часом, керівник міської адміністрації Вадим Лях прокоментував під час прес-конференції 16 лютого.

Він зазначив, що Слов’янськ знаходиться в сімдесяти кілометрах від лінії розмежування. Трагічні події 2015 року, коли з систем залпового вогню був обстріляний сусідній Краматорськ, показали, що такі відстані не є суттєвими для сучасного озброєння. Тому небезпека може залишатись, і про це треба пам’ятати. 

У Слов’янську налічується 22 бомбосховища, які в свій час були побудовані для укриття працівників підприємств. Їх місткість – від 150 до 1200 людей. Але у випадку раптової небезпеки в якості укриття можна скористатись підвалом або закритим приміщенням в житловому будинку. 

При цьому Вадим Лях запевнив, що не має «тривожної валізки». Оскільки, як очільник комісії з питань надзвичайних ситуацій, у разі виникнення небезпеки залишатиметься в місті та керуватиме евакуацією громадян.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua