Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янській ВЦА відбулась нарада з питань протимінної діяльності  [26 січня 2022  15:10]

У середу, 26 січня, у Слов’янській міській ВЦА відбулося засідання координаційної групи з питань протимінної діяльності на території громади. Захід проходив під головуванням державного експерта Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Марини Хозіної. 

Координаційна група була створена в минулому році за дорученням віце-прем’єр-міністра Олексія Резнікова. До її складу увійшли представники структурних підрозділів ВЦА, ДСНС та правоохоронних органів. 

Як пояснила Марина Хозіна, протимінна діяльність включає 5 компонентів: розмінування; фізичне знищення боєприпасів; агітаційно-просвітницька робота про незастосування протипіхотних мін; інформування та навчання населення щодо ризиків мін і вибухонебезпечних предметів; а також допомога постраждалим. 

«Саме останніми двома напрямками опікується Міністерство з питань реінтеграції. Полягає наша робота в тому, щоб підвищити рівень обізнаності всіх верств населення про небезпеки, які несуть міни та інші вибухонебезпечні предмети, і навчити людей правильно поводитись у випадку виявлення таких або підозрілих предметів», - зазначила Марина Хозіна. 

Що стосується допомоги постраждалим, то державна політика в цьому напрямку спрямована не лише на надання медичних та реабілітаційних послуг, але й на створення соціальних і економічних умов, в яких люди, які зазнали травм внаслідок ураження, могли повноцінно почуватися у суспільстві. 

У ході зустрічі сторони докладно обговорили ці питання та склали план заходів, які мають бути виконані у поточному році.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua