Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади [26 січня 2022  13:22]

Я – чемпіон! 
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади (2021 року)

Софія КРУГЛІКОВА,
Кандидат у майстри спорту України з кінного спорту
(виїздка)

Софія народилася 27 квітня 2004 року. На даний час навчається на 1 курсі Донбаського державного педагогічного університету (ДДПУ).

З 2011 року займається у обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з кінного спорту, сучасного п’ятиборства та триатлону.

Її тренер - Світлана ТВЕРСКОВА.

Вже у 14 років Софія отримала посвідчення кандидата у майстри спорту України з кінного спорту у класі – виїздка. Найкраще досягнення вершниці – срібна медаль чемпіонату України-2017, який проходив у місті Жашків (Черкаська область). Тоді 13-річна вихованка СК «Аллюр» посіла 2-е місце за підсумками трьох змагальних днів серед 30 учасників у категорії «діти». З 2017 по 2021 роки дівчина взяла участь у багатьох стартах обласного та національних рівнів. І в багатьох з них була серед призерів.

У минулому 2021 році Софія здобула дві срібні нагороди. Спочатку у квітні вона стала другою у відкритому класі на Кубку України (Жашків, Черкаська область) у виїздці. А у червні на Всеукраїнських змаганнях з конкуру (подолання перешкод, розташованих в певному порядку), які проходили у місті Дніпро також здобула срібну медаль.

Слід зазначити, що виїздка - це основа верхової їзди. Уміння легко і точно керувати конем, вимагати від нього чіткого виконання складних фізичних і гімнастичних вправ - це важливо в будь-якому виді кінного спорту. Тому слід розуміти, що виїздка – це величезна робота вершника над собою, а взаємодія з конем досягається важкою працею.

«Коні – дуже чутливі тварини. Вони розуміють усе без слів і дотиків, тому, якщо хочеш гідно виступити, маєш бути спокійним і впевненим у собі. Така ж поведінка буде і у коня. Між спортсменом та тваринами має панувати повна довіра» - розповідає дівчина.

Любов до коней у Софії змалку. Дівчина згадує, як вона в один з вихідних днів у 2011 році приїхала з батьками із сусіднього Краматорська в спортивний клуб «Аллюр», і після пробного навчального заняття вирішила почати кар’єру вершника.

Ось так, у 7 років кінний клуб став для неї другою домівкою, адже після уроків у школі Софія практично кожного дня їздила до Слов’янська на тренування, де не одну годину проводила на стайні.

«Кінний спорт – це моє життя. Я не жила як звичайний підліток. Дуже вдячна батькам, які завжди підтримували мене та знаходили можливість здійснювати мої мрії. До речі, моя мрія – стати тренером з кінного спорту», - каже 17-річна Софія Круглікова.

Дивовижно, але Софія довгий час (2010-2020) ще встигала виступати на змаганнях зі спортивних танців за краматорський клуб «Експрес» і перемагати на міжнародних Гран-прі у Києві, Кам'янець-Подільському та Празі.

У 2021 році дівчина закінчила місцеву загальноосвітню школу №6 з золотою медаллю та вступила на перший курс філологічного факультету ДДПУ, щоб у майбутньому стати перекладачем англо-романських мов.

Зі слів Світлани Іванівни Тверскової – тренера Софії, вона працьовита, цілеспрямована та талановита спортсменка:

«Я дуже пишаюсь досягненнями Софії, їх я також сприймаю як і свої особисті перемоги. Адже я, як тренер, знаю, що за кожним призовим місцем стоїть величезна робота: це виснажливі тренування та серйозна мотивація і важка праця спортсмена в тандемі з напарником, яким є кінь. Софія на кожному тренуванні докладає максимум зусиль та працює на 100% віддачі. Вірю, що у неї ще багато яскравих стартів і перемог попереду» .

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Софії, бажаємо їй успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримували стипендію Слов’янської міської ради. З них - 25 з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю.          


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua