Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську визначили спортсменів-стипендіатів міської громади  [26 січня 2022  11:10]



На засіданні координаційної ради з питань розвитку фізкультури та спорту 21 січня був визначений перелік провідних та перспективних спортсменів, які в 2022 році отримуватимуть стипендію Слов’янської міської територіальної громади. 

До нього увійшли 48 спортсменів. З них 25 представляють олімпійські види спорту, 16 - неолімпійські види спорту та 7 - види спорту серед людей з інвалідністю. 

Загалом в минулому році до відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської ВЦА надійшло 72 подання на отримання стипендії. З них: 40 з олімпійських видів спорту; 24 – з неолімпійських видів спорту; 8 – з видів спорту серед людей з інвалідністю. 

Згідно «Положення про стипендію провідним та перспективним спортсменам Слов’янської міської територіальної громади, затвердженого розпорядженням керівника Слов’янської міської ВЦА від 09.11.2021 № 525», стипендія призначається на конкурсній основі спортсменам віком до 35 років, які зареєстровані та проживають на території Слов’янської міської територіальної громади, та/або на змаганнях, як і в попередньому році, так і в рік виплати стипендій представляють Слов’янську ТГ. 

Стипендія залежить від досягнень спортсмена. Максимальний її розмір не перевищує прожитковий мінімум станом на 1 січня року, в якому відбувається виплата (станом на 1 січня 2022 року – 2481 грн). Мінімальний розмір стипендії дорівнює 25% від прожиткового мінімуму.

В цьому році на виплату стипендій передбачено 480 тисяч гривень - 40 тисяч на місяць. Не менше половини коштів буде спрямовано на виплату стипендій з олімпійських видів спорту. 




© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua