Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади  [10 січня 2022  13:26]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади

(2021 року) 



Максим Решетняк,

чемпіон України-2020 з таїландського боксу Муай Тай серед юніорів

Максим народився 17 вересня 2003 року. На даний час навчається на 1 курсі факультету агрономії та будівництва Луганського національного аграрного університету (ЛНАУ).

З 2013 року займається у бійцівському клубі «Боєць».

Його тренери - Олексій ЮКОВ та Євгенія КАЛУГІНА.

Вісім років Максим Решетняк займається таїландським боксом. Це бойове мистецтво, яке ще має назву «бій восьми кінцівок» (у сучасному таїландському боксі можна наносити удари кулаками, ступнями, гомілками, ліктями і колінами), одразу сподобалося юнаку. До речі, до клубу «Боєць» на той момент 10-річний Максим прийшов за порадою шкільного друга Владислава Клеменко (разом навчалися в ЗОШ №18 м. Слов’янська), який на разі є одним з найтитулованіших спортсменів Донеччини з таїландського боксу.

Головне досягнення в спортивній біографії Максима – це перемога на чемпіонаті України серед юніорів (U-23), який відбувся у вересні 2020 року у Запоріжжі. У ваговій категорії до 60 кг боєць зі Слов’янська став чемпіоном. При цьому у ринзі він спочатку дуже впевнено виграв бій у багаторазового чемпіону світу та Європи Сергія Радова з Одеси, а у фінальному поєдинку був сильнішим за Юліана Позднякова з Чернівців.

Максим є дворазовим срібним призером та триразовим бронзовим призером національних чемпіонатів. А на останньому Кубку України з таїландського боксу, який проходив у жовтні 2021 року у Львові, завоював бронзову нагороду. Слід зазначити, що у квітні 2015 році Решетняк став чемпіоном України з кікбоксингу по версії WPKA у розділі «орієнтал», який проходив у Харкові.

До тренувального процесу хлопець ставиться дуже відповідально. За тиждень тільки у залі проводить по 4-5 тренувань, які тривають більше двох годин. Також він знаходить час для пробіжок, а вдома виконує різні вправи на розвиток сили та гнучкості. До речі, шпагат, як поперечний, так і поздовжній, для юнака не проблема. А прямий удар у голову, можна вважати його візитною карткою на ринзі.

Важливим моментом до підкорення нових спортивних вершин Максим називає розбір проведених поєдинків з наставниками клубу – Олексієм Юковим та Євгенією Калугіною, а також їх настанови безпосередньо під початком двобіїв.

Зараз юнаку 18 років. У 2021 році він став студентом ЛНАУ, вибравши факультет агрономії та будівництва. Каже, що це напрямок його дуже зацікавив. При цьому він ще хоче повністю реалізувати себе у таїландському боксі, вдосконалюючи спортивну майстерність.

З шкільних предметів Максиму подобалися урок історії та фізичної культури. У складі збірної ЗОШ №18 хлопець ставав срібним призером Донецької області в змаганнях під назвою «Олімпійське лелеченя».

Любить пізнавати нове, подорожувати та знайомитися з визначними пам'ятками міст. Каже, що йому пощастило під час поїздок на змагання побачити такі місця, як Львів, Одеса, Харків. Дивиться художні фільми про бойові мистецтва, в яких улюбленим героєм для Максима є Брюс Лі.

Зі слів тренера Євгенії Валентинівни Калугіної, Максим має мету поїхати в Таїланд на чемпіонат світу:

«Максим Решетняк до 16 років чергував впевнені перемоги з поразками. Але після складної та загальної праці тренера та спортсмена, починаючи з 16 років він швидко почав розуміти свою мету та перемагати, а кожний вдалий виступ присвячує всій команді - і це є велика перспектива на міжнародні змагання. 

Максиму вже 18 років та в повсякденному житті він, як й на ринзі, - дуже уважний, щирий, розумний та завзятий. Незважаючи на тісний графік тренувань, він встигає навчатися на двох факультетах в закладах вищої освіти, захоплюється історією і залишається добрим другом.

Він патріот своєї землі, та бере участь в волонтерській сфері в організації: «АДВІС ПЛАЦДАРМ» з пошуку загиблих та безвісті зниклих. Має мету поїхати в Таїланд на чемпіонат світу і продемонструвати майстерність нашого клуба, повернувшись з перемогою». 

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Максима, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримували стипендію Слов’янської міської ради. З них - 25 з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю.       


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua