Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янські школи отримали меблі та оргтехніку. На підході - харчоблоки [21 грудня 2021  16:46]

Сорок ноутбуків, 19 проекторів, екранів та кронштейнів, 8 телевізорів, одну інтерактивну дошку, шафи та парти отримали школи Слов’янської громади за програмою “Нова українська школа”. Програма працює на засадах співфінансування. Участь місцевого бюджету склала 1 млн грн. 

Меблями у кожній школі укомплектували один з початкових класів. Навчальні заклади самі обирали, що їм більш потрібно — парти чи шафи. Також самостійно вирішували, кому яка оргтехніка дістанеться. 

21 грудня разом із журналістами керівник Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях відвідав ЗОШ №17 та №19, щоб перевірити, як відбувається поставка меблів та оргтехніки. У цілому на меблі було витрачено 1,3 млн гривень. 388,8 тис з них сплатив місцевий бюджет. Кошторис оргтехніки - 1,6 млн грн. 476 тис. грн — з місцевого бюджету. 

За словами очільника громади, ЗОШ №15 виграла конкурс на облаштування сучасного предметного кабінету. І до кінця поточного року за програмою “Спроможна школа” у ній з’явиться обладнання для кабінету фізики на 539 тис. грн. 161,7 тис виділив місцевий бюджет. 

“Сподіваюся, вже у січні зможемо побачити у школах нові харчоблоки. Зараз йде закупівля та установка обладнання. Із місцевого бюджету на це виділено 1,3 млн грн”, - розповів Вадим Лях. 

Додамо, що ще у цьому році у школах повинна завершитися установка протипожежного обладнання. Протягом трьох років місто акумулювало кошти, заощаджені із освітніх субвенцій, щоб здійснити цей масштабний проєкт. Його вартість склала 14 млн грн.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua