Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Суд в Італії остаточно виправдав нацгвардійця Марківа [10 грудня 2021  13:56]

Верховний касаційний суд Італії залишив у силі виправдувальний вирок військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу. Про це сам Марків повідомив в соцмережі Instagram. 

"Ми виграли в Касаційному рішенні!!!! Всі позови були відкинуті. Щиро дякую усім причетним!!!! 

Це наша спільна перемога. Правда завжди перемагає", - написав він. 

Нагадаємо, українського нацгвардійця Марківа затримали в Італії 30 червня 2017 року за підозрою в причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі у Слов’янську, весною 2014 року. Прокуратура Павії просила засудити Віталія Марківа до 17 років ув'язнення за сприяння в умисному вбивстві Роккеллі. 12 липня 2019 року італійський суд, визнавши його винним, засудив Марківа до 24 років позбавлення волі. 

Рішення було оскаржено, і 3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виправдав Марківа. 4 листопада він повернувся в Україну. 

Пізніше Верховний касаційний суд Італії отримав до розгляду апеляційні скарги на рішення апеляційного суду виправдати нацгвардійця Віталія Марківа. Скарги подали Генеральна прокуратура Мілана і сім'я Роккеллі. 

Роккеллі в травні 2014 року працював у Донецькій області, висвітлюючи захоплення проросійськими бойовиками місцевих органів влади та перші бойові дії. Він та його перекладач, росіянин Андрій Міронов, загинули 24 травня поблизу селища Андріївка, що нині входить до Слов’янської громади.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua