Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Я – чемпіон!  [22 листопада 2021  14:20]

Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської територіальної громади 
Кирило ШАРАПОВ,

Майстер спорту України з вільної боротьби.
 

 

Кирило народився 14 січня 2003 року. На даний час навчається на 2 курсі відокремленого структурного підрозділу «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного національного університету фізичного виховання і спорту» (м. Київ).

З 2013 року займається вільною боротьбою.

Його тренери – Віталій ЖДАНОВ, Аристос АЛЕКСАНДРІДІ.

Першим тренером Кирила став Микола Чурай (Микола Чурай - досвідчений тренер та наставник помер у жовтні 2021 року). Зараз, вдосконалюючи свою спортивну майстерність в Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного, юнак відзначає величезну заслугу Миколи Миколайовича у своїх перемогах та зростанні спортивних результатів. Саме Микола Чурай навчив Кирила всім технічним прийомам, з яких найбільш улюблені «прохід у ноги» – у стійці та «накат» – у партері.

У березні 2017 року 14-річний Кирило Шарапов став переможцем престижного відкритого Всеукраїнського турніру з вільної боротьби серед юнаків та дівчат (2002-2004 року народження) пам'яті майстра спорту міжнародного класу, чемпіона світу та Європи серед юніорів та володаря Кубка світу – Ігоря Первачука, який проходив у Львові.

У вересні 2020 року у місті Харків Кирило Шарапов став чемпіоном України з вільної боротьби серед кадетів (U-17) у ваговій категорії до 65 кг, зламавши опір чотирьох суперників. Після цього тріумфу слов’янський хлопець отримав посвідчення майстра спорту України з вільної боротьби.

У послужному списку слов'янського борця є безліч перемог на чемпіонатах Донецької області, а також призові місця на національних стартах.

Юніор зі Слов’янська встиг продемонструвати свою спортивну майстерність і на європейських турнірах у складі збірної України. У Польщі (2018-й рік) та Італії (2019-й рік) він займав перші місця, а у Литві (2020-й рік) – став бронзовим призером. І за словами Кирила, перемога на змаганнях у Польщі - це найпам’ятніший момент в його спортивній кар'єрі.

Зараз 18-річний хлопець навчається у ВСП «Олімпійський фаховий коледж імені Івана Піддубного національного університету фізичного виховання і спорту» у місті Київ. За спортивною спеціалізацією – вільна боротьба – проводить на тиждень десять виснажливих тренувань. Слід зазначити, що 50 разів підтягнутися на перекладині для нього не проблема.

В столиці країни живе вже шостий рік. При цьому на змаганнях представляє рідне місто Слов’янськ, а також Донецьку область. Спортивна мрія – стати чемпіоном світу.

В майбутньому Кирило планує стати тренером. При цьому є бажання працювати тренером за кордоном. До речі, вже почав вивчати англійську мову.

У вільний час з друзями по коледжу грає у футбол та волейбол. Полюбляє багато спортивних ігор, але футбол - це гра №1. Вболіває за «Шахтар» та збірну України. Шанувальник здорового способу життя.

Зі слів Віталія Миколайовича Жданова – тренера Кирила, він одразу зрозумів, що цей юнак буде боротися на високому рівні:

«Коли Кирило прийшов на тренування з вільної боротьби, відразу було видно, що він буде боротися на високому рівні. У тренувальному процесі він дуже дисциплінований і цілеспрямований, не пропускав жодного тренування. Одним словом - фанат своєї справи.»  

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Кирила, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог!

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua