Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Увага! Спалювати листя та залишки сухої рослинності заборонено! [04 листопада 2021  15:47]


Відділ екології та природних ресурсів Слов'янської міської військово-цивільної адміністрації, у черговий раз, привертає увагу громадськості до проблеми спалювання рослинних залишків, що є шкідливим для здоров'я людей та екологічного стану, зокрема призводить до забруднення атмосферного повітря та погіршення родючості ґрунтів. 

Під час паління разом з димом у повітря вивільнюється велика кількість пестицидів та радіонуклідів, які були накопичені рослинами протягом року. Також спалювання трави може призвести до пожежі та загибелі диких тварин. 


З приводу цього, Слов’янська міська ВЦА нагадує, що згідно Законів України «Про охорону атмосферного повітря», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про благоустрій у населених пунктах», Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, спалювання опалого листя, сухого бур’яну та інших видів відходів заборонено і тягне за собою наступну адміністративну відповідальність:

  • за ст. 77-1 КУпроАП:
    - на громадян накладається штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн.,
    - на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.;
  • за ст. 152 КУпроАП:
    - на громадян накладається штраф у розмірі від 340 до 1360 грн.,
    - на посадових осіб і суб’єктів підприємницької діяльності на суму від 850 до 1700 грн. 

Про усі незаконні порушення природоохоронного законодавства України в частині спалювання листя та залишків сухої рослинності

ВИ МОЖЕТЕ ПОВІДОМИТИ:  

  • Державну екологічну інспекцію у Донецькій області за телефоном «гарячої лінії» 06264-7-02-55 (з 9 години ранку);
  • Поліцію за телефоном 102 або свого дільничного інспектора поліції.

Закликаємо усіх садоводів та мешканців приватної забудови не палити на своїх подвір’ях опале листя та залишки рослинності, а створювати компостні ями. 

У кого не має можливості самостійно займатися утилізацією залишків рослинних відходів має змогу укласти договір з КП «Благоустрій» щодо його вивозу, яке розташовано за адресою м.Слов’янськ, вул.Сользаводська, 6, тел. диспетчера для зв’язку 099-752-17-29. 

  


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua