Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську триває співпраця з проєктом GIZ [29 вересня 2021  11:53]

28 вересня у Слов’янську відбувся тренінг від проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», який впроваджується компанією GIZ за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії. На нього зібралися працівники структурних підрозділів міської ради, що відповідають за технічний стан будівель комунальної власності, та енергоменеджери. Тренінг був організований координатором Проєкту від міської ради Управлінням економічного та інвестиційного розвитку. 

Консультант Проєкту Олег Масленніков ознайомив присутніх з метою та цілями впровадження муніципального енергоменеджменту, як цілісної системи в досягненні енергетичної сталості, навів прості приклади маловартісних заходів, здатних допомогти в отриманні суттєвої економії енергоресурсів. 

Навчання проходило у дружній і продуктивній атмосфері з дотриманням усіх карантинних обмежень. Присутні отримали відповіді на хвилюючі та актуальні питання за темою заходу. 

Нагадаємо, 32 громади України, включаючи Слов’янськ, беруть участь у проєкті Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Просування енергоефективності та імплементації директиви ЄС про енергоефективність в Україні». 

Його мета - знизити витрати муніципалітету на енергетику. При цьому вивільнені кошти повинні бути спрямовані на інші галузі. 

Підписання меморандуму про взаєморозуміння між міським головою Слов’янська Вадимом Ляхом та представниками GIZ відбулося 9 лютого 2021 року у режимі онлайн. 

У рамках виконання меморандуму розроблено проєкт положення про енергетичний менеджмент Слов'янської міської територіальної громади, проводиться інвентаризація громадських будівель та аналіз споживання енергетичних ресурсів. 

У майбутньому серед громад-учасниць буде проведено конкурс з тепломодернізації об’єктів на умовах співфінансування.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua