Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Я – чемпіон! Стипендіат Слов’янської міської ради [07 вересня 2021  08:46]



Лоліта ВОЛОШИНА,

Майстер спорту України з вільної боротьби,
бронзовий призер чемпіонату України
.  

Лоліта народилася 2 липня 2001 року. На даний час навчається на 2 курсі Донбаської державної машинобудівної академії за спеціальністю «Фізичне виховання та спорт».

З 2013 року займається вільною боротьбою.

Її тренер – Сергій СЛЄПУШКІН.

Сім’я Волошиних – спортивна родина. Мати Світлана Миколаївна займалася легкою атлетикою, батько Валерій Юрійович - фітнесом (силові вправи), а діти Марко та Лоліта - вибрали боротьбу. До речі, саме Марко, який на півтора роки молодше за Лоліту, привів сестру у зал боротьби. І з того часу Лоліта Волошина вже вісім років займається боротьбою під керівництвом свого незмінного наставника Сергія Олексійовича Слєпушкіна.

У боротьбі вона вже досягла певних висот: бронзовий призер чемпіонату України, срібний призер Кубку України - це головний успіх у кар’єрі, триразовий бронзовий призер Кубку України. Є неодноразовою переможницею чемпіонатів та Кубку Донецької області, Всеукраїнських турнірів. Лоліта - майстер спорту України з вільної боротьби.

Входить до резервного складу національної збірної країни. У серпні поточного року, разом з кращими борцями і борчинями України, пройшла навчально-тренувальний збір у Конча-Заспі.

Поєдинки на килимі серед жінок тривають шість хвилин – 2 раунди по 3 хвилини. До виходу на килим необхідно бути готовим, як фізично, так і психологічно. Крім того, у підготовці до боротьби потрібно кожну свою суперницю вивчити ще до сутички, адже на професійному рівні важлива найменша деталь.

Улюблений прийом Лоліти на килимі – вертушка, це кидок обертом. У залі боротьби дівчина проводить значну частину свого часу, судіть самі: 11 тренувань на тиждень, а також систематичні змагання. Слід додати, що на тренуваннях Лоліта здебільшого проводить спаринги з хлопцями і, безумовно, в таких сутичках є великий плюс, як з тактичного боку, так і з фізичної підготовки. Хлопці-борці фізично сильніші і витриваліші від спаринг-партнерів дівчат.

Зараз 20-річна дівчина навчається у Донбаській державній машинобудівній академії на кафедрі фізичного виховання і спорту у місті Краматорськ. Тому, ще і на практичних заняттях, їй постійно доводиться проявляти свої фізичні можливості. Що говорити, якщо дівчина може зробити 10 підтягувань на перекладині «чисто» – без ривків і розгойдування. Цікавий факт: коли у 2020 році Лоліта вступала до академії, то тільки їй з 40 абітурієнтів вдалося набрати максимальні 200 балів на тестах з фізичної підготовленості. Тести зовнішнього незалежного оцінювання з біології, української мови та літератури вона теж здала успішно, і в підсумковому рейтингу була на другому місці. Тож, борчиня зі Слов’янська встигає і тренуватися, і навчатися.

Лоліті подобається професія тренера. В майбутньому вона не виключає, що пов’яже життя з боротьбою та буде передавати свої знання, уміння та навички юним спортсменам. А зараз її мрія – виступ на Олімпіаді та звання олімпійської чемпіонки. Найближча мета – перемога на чемпіонаті України.

У вільний час Лоліта любить читати. Без роздумів називає улюблений роман «Гордість та упередження» англійської письменниці Джейн Остін та вірші української поетеси Ліни Костенко. Підтримує здоровий спосіб життя.

Виступаючи на змаганнях, завжди намагається знайти «хвилинку» та ознайомитися з визначними пам’ятками міст. Їй дуже сподобалися Львів та Київ.

Пригадує, що коли навчалася в енергобудівному технікумі, то завжди приймала участь у змаганнях з легкої атлетики (біг на короткі та середні дистанції), де займала призові місця. 

 Зі слів Сергія Олексійовича Слєпушкіна, тренера Лоліти, вона працьовита та перспективна спортсменка:

 «Лоліта досягла успіхів завдяки своїй працьовитості. Не можна сказати, що вона обділена талантом, але наполегливість і працьовитість – її головний козир. За останні три роки вона 5 разів підтвердила звання майстра спорту України, займаючи призові місця на головних стартах країни – чемпіонаті та Кубку України».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Лоліти, бажаємо їй успіхів і чекаємо нових перемог!
 
Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 - з олімпійських видів спору, 18 - з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.       


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua