Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

29 серпня — День пам’яті загиблих захисників України [28 серпня 2021  14:39]




29 серпня, ми відзначаємо проникливу дату - День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Втретє це відбувається на офіційному рівні — адже відповідний указ Президент Володимир Зеленський підписав у 2019 році.

Але у нашому серці пам’ять про полеглих героїв живе завжди. Завдяки їм ми ходимо по своїй, українській, землі, над містом майорить наш, синьо-жовтий прапор.

Ми добре розуміємо, якою ціною було заплачено за цю можливість. Тільки у боях за свободу Слов’янська загинуло 63 бійці. В Україні рахунок йде вже на тисячі. Схиляю голову перед кожним українським воїном, який віддав життя, самовіддано обороняючи нашу землю!

Тому я знаю, що нова офіційна дата — 29 серпня — не зітреться з нашої пам’яті. Я вірю, що в українському календарі невдовзі з’явиться ще одна дата — свято перемоги у цій, неоголошеній війні.

Керівник Слов’янської міської ВЦА Вадим Лях

 

Наприкінці серпня 2014 року, після запеклих боїв, бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських воїнів, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua