Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську вшанували пам’ять загиблих воїнів [28 серпня 2021  14:21]

Третій рік поспіль, 29 серпня, Україна на офіційному рівні вшановує пам’ять своїх захисників, що загинули у боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. Цей день встановлено указом Президента у 2019 році як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України — Іловайську трагедію. 

Напередодні пам’ятної дати у будівлі Слов’янської міської ВЦА, біля стендів, де увічнені полеглі герої, відбувся меморіальний захід. На ньому були присутні представники міської влади та військовослужбовці. 

На згадку про трагічні події серпня 2014 року присутні подивилися невеличкий фільм. Важко усвідомлювати, що більшість із молодих бійців, показаних у відзнятих кадрах, були розстріляні ворожими збройними силами у “зеленому коридорі”, що пролягав через поля достиглих соняшників. 

Саме тому символом Дня пам’яті полеглих захисників України стала квітка соняха. 

На заході пригадали воїнів, що загинули у боях за звільнення Слов’янська. Сумний рахунок перевищує шість десятків. Крім того, за роки російсько-української війни Слов’янщина втратила шістьох земляків: Ігоря Грішина та Андрія Ременюка — у 2014 році, Миколу Колосовського — у 2016 році, Романа Напрягло — у 2017 році, Олега Бойцова та Сергія Майбороду — у 2019 році. 

Пам’ять воїнів, що загинули під час захисту суверенітету і територіальної цілісності України, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних стендів. 

Закінчився захід відвідинами місць поховання слов’янських воїнів, загиблих у АТО/ООС.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua