Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов'янську вшанували загиблих українських воїнів [26 червня 2021  15:23]

26 червня в с. Мирне (колишній блокпост № 1) відбулися меморіальні заходи із вшанування українських воїнів, загиблих на цьому місті у 2014 році.

На заході було чимало почесних гостей. Перед присутніми виступили з промовами: заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Юлія Костюніна, заступник командувача об’єднаних сил, генерал-майор Віктор Ганущак, заступник міського голови Юрій Підлісний та матір загиблого на блокпосту Максима Добрянського, Ніла Добрянська.

Військові капелани провели поминальну літію, присвячену всім, хто загинув за незалежність та територіальну цілісність України.

Світлана Романенко виконала українську пісню «В чистім полі», а офіцер батальйону оперативного призначення НГУ ім. Героя Україні, генерала Сергія Кульчицького Володимир Пастушок виконав авторську пісню.

На знак глибокої скорботи загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Також на території скверу Пам’яті відбулося відкриття меморіального знаку воїнам-добровольцям. Право зняти покров з обеліску було надано воїнам, рідним та близьким загиблих. 

З промовою виступив ініціатор створення скверу Пам’яті «Блокпост №1», громадський діяч, волонтер Ярослав Золотий. Варто зазначити, що на заході була присутня делегація Коростишівської громади на чолі з міським головою Іваном Коханом, який був запрошений до слова.

Військові капелани освятили пам'ятний знак воїнам-добровольцям. Після чого на знак шани та поваги присутні поклали до нього квіти.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua