Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Я – чемпіон!  [22 червня 2021  14:42]

 Я – чемпіон!
Стипендіат Слов’янської міської ради


 
Марко ВОЛОШИН
кандидат у майстри спорту України
з греко-римської та вільної боротьби.

Марко народився 3 лютого 2003 року. На даний час навчається на III-му курсі Слов’янського енергобудівного технікуму. 

З 2012 року займається у відділенні греко-римської боротьби комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа м. Слов’янська».
Його тренери: Віктор АГАМІР’ЯН та Сергій СЛЄПУШКІН. 

Марко вже протягом 9 років займається боротьбою. Перевагу віддає греко-римському стилю – європейський вид боротьби, але має успіхи і досягнення і у вільній боротьбі: виконав нормативи кандидата у майстри спорту України, як у греко-римській боротьбі так і у вільній боротьбі. 

Техніку та тактику греко-римського стилю боротьби вдосконалює під керівництвом Віктора Агамір’яна. У вільній боротьбі його наставник Сергій Слєпушкін. 

У вересні 2020 року Марко Волошин став срібним призером чемпіонату України з греко-римської боротьби серед кадетів (U-17). Раніше – у квітні 2019 року - він отримав бронзову нагороду національного чемпіонату. 

У січні 2021 року Марко здобув перемогу на чемпіонаті Донецької області з вільної боротьби серед дорослих. 

Слід зазначити, що за час занять боротьбою слов’янський юнак неоднарозово перемагав та становився призером обласних та Всеукраїнських змагань як з греко-римської так і з вільної боротьби. 

Досягнувши віку 18 років Марко автоматично перейшов з категорії кадети у юніори (U-18 до U-20). Цей перехід вимагає від спортсмена ще більше фізичної сили, тому що сутичка триває вже 6 хвилин (2 періоди по 3 хвилини), коли раніше було 4 (2 періоди по 2 хвилини). 

Тренування відбуваються з понеділка по п’ятницю двічі на день у кожного з тренерів. А у суботу - підвищення зальної фізичної підготовки. Зараз це кроси по лісовим доріжкам Слов’янського курорту. 

На тренуваннях доводиться викладатися та працювати з максимальною самовіддачею, адже лише за таких умов можна стати чемпіоном. Тест на фізичну підготовку за коловою системою з чотирьох вправ (між виконанням вправ відпочинок 1 хвилина): підтягування у висі; підйом тулуба в сід з положення лежачи, тримаючи в руках гирю вагою 5 кг; згинання та розгинання рук в упорі лежачи; присідання на двох ногах з двома гантелями по 5 кг забирає багато сил, але Марку подобається цей суперсет. 

До речі, 18-річний хлопець вільно підтягується на перекладині 25 разів. 

Улюбленими прийомами слов’янського борця є «вертушка» - у стійці та накат – у партері. За словами Марка існує велика ймовірність того, що після «вертушки» - захоплення суперника за руку з подальшим кидком на килим – буде здобута чиста перемога, до якої прагнуть усі борці. 



Слід зазначити, що в греко-римській боротьбі суворо заборонено захоплення нижче пояса та підніжки (на відміну від боротьби вільної), але мета обох видів боротьби – покласти супротивника на лопатки, та отримати чисту перемогу на туше. 

Техніку виконання цих прийомів - «вертушки» та накату - юнак відточує практично на кожному тренувальному занятті. І вже зараз він допомагає своєму тренеру Віктору Едуардовичу навчати цим прийомам молодших хлопчаків на тренуваннях. Сам же Марко в майбутньому мріє отримати ще одну професію – тренера-викладача та працювати з дітьми у спортивній секції греко-римської боротьби. 

Зі слів Віктора Едуардовича - тренера Марка, він дуже любить боротьбу: 

«Старанний, цілеспрямований, виконавчий. Любить боротьбу. Найстарший у групі серед хлопців. Користується у них великим авторитетом і вміє находити з ними спільну мову. Марко має всі шанси здобути медаль чемпіонату України серед дорослих».

Будемо слідкувати за подальшими результатами та досягненнями Марка, бажаємо йому успіхів і чекаємо нових перемог! 

Р.s.: У 2021 році 49 провідних та перспективних спортсменів міста отримують стипендію Слов’янської міської ради. З них 25 з олімпійських видів спору, 18 з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з інвалідністю. Щотижня ми будемо знайомити вас з кожним з них.

 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua