Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янськ відкриє фестиваль “З країни в Україну” [20 травня 2021  13:35]

Другого липня у Слов’янську пройде фестиваль “З країни в Україну”. Ця подія відбудеться у місті вперше з 2014 року. Про те, що заплановано на цей день, йшла мова 20 травня в адмінбудівлі виконкому на пресконференції з організаторами заходу. 

Ініціативна група з проведення фестивалю об’єднала декілька громадських організацій. Вони виступають під спільною назвою “СМС” - “створюємо місто самі”. Цього року через карантині обмеження фестиваль “З країни в Україну” пройде окремо в одинадцяти містах. Слов’янськ відкриває їхній відлік. 

Зазначимо, що слов’янська ініціативна група визнана найкращою серед організаторів з усіх інших міст. Тому отримала від засновників культурної події — фундації соціальних інновацій “З країни в Україну” - найбільший грант на проведення. Він дорівнює 90 тис. грн. 

“Але ми сподіваємося, що до проведення долучаться також представники влади та бізнесу. Таке об’єднання зусиль принесе неабиякі результати”, - говорять місцеві ініціатори події. Додамо, що місцева влада вже запропонувала необхідну підтримку. 

Наразі на 2 липня у місті заплановані безліч цікавинок. Тут працюватиме потужний київський культурно-науковий десант, до якого приєднаються місцеві активності. Лекції, майстер-класи, ігри, конкурси, наукові експерименти, музикальні розваги — лише невеликий перелік того, що чекає мешканців та гостей громади. 

Крім самого фестивалю, місто отримає “Стратегію культурного розвитку” до 2025 року, розроблену столичними експертами. Можливо, що ця подія дасть поштовх до фестивального туризму у Слов’янську.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua