Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов’янськ увійде до рейтингу доступності українських міст  [23 квітня 2021  11:47]

Протягом двох днів у Слов’янську працюватиме моніторингова група проєкту “Рейтинг доступності міст України “Торстер”. Він реалізується громадською організацією “Доступно UA” за підтримки USAID “Демократичне врядування у Східній Україні”. 

23 квітня відбулася зустріч організатора проєкта Дмитра Щебетюка та його команди з керівництвом міста. Гостей привітав заступник міського голови Слов’янська Юрій Підлісний. 

Співробітники органів місцевого самоврядування відповіли на питання, що стосуються доступності слов’янської інфраструктури для маломобільних груп населення. У свою чергу, Дмитро Щебетюк розповів, як і з якою метою з’явився проєкт. 

“Ми дійшли до думки, що міські голови, і загалом політики, люблять рейтинги. Тому в 2019 році створили рейтинг доступності українських міст «Тостер». І перевіряємо міста на відповідність державним будівельним нормам. Крім того, що це має мотивувати владу до змін на прикладі та конкуренції з іншими, інформація з перевірок допомагає відстежувати динаміку”, - сказав він. 

Додамо, що Слов’янськ став 16-м містом в Україні, де реалізується проєкт з рейтингу доступності. Його результати будуть передані місцевій владі через декілька тижнів.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua