Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Щеплення від COVID-19 пройшло без ускладнень [15 березня 2021  17:01]

Сто один лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19 виявлено у Слов’янську за останній тиждень. Коефіцієнт виявлення складає 30,8%. Про це на прес-конференції 15 березня повідомила начальник відділу охорони здоров’я Олена Джим. 

Усього в Слов’янську з моменту введення карантину зафіксовано 4895 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції. 242 з тих, хто захворів — діти, 295 — медичні працівники. 

Більшість інфікованих (4612) вже вилікувалися, серед них — 230 дітей. 175 людей продовжують хворіти, у тому числі — 16 медпрацівників. Наразі в інфекційне та терапевтичне відділення Слов’янська госпіталізовані 39 пацієнтів. 

Зазначимо, що у поточному році 31 випадок захворювання, на жаль, закінчився летально. 21 пацієнт серед померлих — особи, старші за 60 років із супутніми захворюваннями. 

Додамо, що зараз на самоізоляції перебувають 424 мешканці міста. Але лише 136 з них — з приводу хвороби. Крім інфікованих, у це число входять ті, хто контактував із хворими, прибув із-за кордону та члени їхніх родин. 

Також за останній тиждень проведено 328 забори біологічного матеріалу для обстеження методом ПЛР. 

Крім того, станом на сьогодні 88 мешканців міста проходять лікування з приводу пневмонії. 39 з них знаходяться у стаціонарі лікарень, інші лікуються амбулаторно. Всі вони обстежені методом ПЛР. 

Зазначимо, що всього за період карантину діагноз “пневмонія” було поставлено 1840 містянам. 

Додамо, що на минулому тижні у місті розпочата вакцинація проти коронавірусу вакциною AstraZeneca (COVISHIELD). Наразі вакциновано 50 медпрацівників КНП СМР “Міська клінічна лікарня”. За словами Олени Джим, ускладнень після щеплення не виявлено.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua