Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

«Бюджет участі Слов’янська-2021» передбачає реалізацію семи проєктів  [06 лютого 2021  14:20]



Четвертий раз стартує у Слов’янську програма «Бюджет участі». Вона надає можливість кожному мешканцю брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста або голосування за них. 

5 лютого відбулася перша у поточному році координаційна рада програми. На неї, крім учасників, запросили депутатів Слов’янської міської ради та пресу. Голова координаційної ради Ольга Алтуніна нагадала, що на початку «Бюджет участі Слов’янська» складав 500 тис грн. Але мешканці міста виявили неабияку зацікавленість у програмі. Тому у поточному році рада вирішила закласти для реалізації «народних проєктів» 1,8 млн грн. 

Як і у минулому році, проєкти поділять на великі та малі. На реалізацію перших закладається по 330 тис. грн. Малі проєкти не повинні перевищувати 200 тис гривень. За пропозицією координаційної ради, цього року планується надати можливість мешканцям міста реалізувати три великих та чотири малих проєкти. 

Зазначимо, що на малі проєкти зможуть також подаватися мешканці селищ, що приєдналися до Слов’янської ОТГ. Ще одним нововведенням «Бюджету участі-2021» стала норма, за якою у конкурсі не можуть брати участь мікрорайони міста, що вигравали у ньому двічі поспіль. Такий досвід є у мкр-нів Хімік та Цілинний. Перерва складатиме один рік. 

Додамо, що остаточне рішення про виділення коштів на «Бюджет участі Слов’янська-2021» будуть приймати депутати міської ради.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua