Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Всесвітній день водно-болотних угідь! [01 лютого 2021  10:42]

Кожного року 2 лютого по усьому світі прийнято відзначати Всесвітній день водно-болотних угідь! 

Даний захід створено, щоб привернути увагу до існування найціннішої екосистеми - середовища проживання водоплавних птахів. 

У цьому році даний захід проходить під гаслом «Водно-болотні угіддя, вода і життя – нероздільні!». 

Щороку багато водно-болотних угідь світу зникають, що тягне за собою зменшення популяцій прісноводних видів тварин і рослин. Багата кількість водно-болотних угідь, які ще існують, знаходяться в дуже деградованому стані з малим різновидом популяцій риб та рослин. 

Дуже важливим фактом є, що 11 водно-болотних угідь України, що розташовані у межах територій природно-заповідного фонду, мають міжнародний статус. 

У місті Слов’янську також існують водно-болотні угіддя, які розташовані на території сезонного орнітологічного заказника «Приозерний». 

Щоліта тут виникають значні за кількістю гніздові колонії навколоводних птахів, зокрема кількох видів крячок та куликів. Серед них виділяється місцева популяція кулика-довгонога. Цей вид занесений до Червоної книги України і вважається основним об’єктом охорони. 

Усі бажаючи можуть взяти участь в екскурсії по водно-болотним угіддям, що організовує регіональний ландшафтний парк «Слов’янський курорт». Там ви можете зробити цікаві фотографії та ближче познайомитися з унікальним природним компонентом нашого міста. 

Реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua