Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Засідання координаційної ради з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту в місті [26 січня 2021  10:28]

21 січня в Слов’янську пройшло засідання координаційної ради з питань подальшого розвитку фізичної культури та спорту в місті. 

На порядку денному розглядалось основне питання «Про призначення стипендій міської ради для провідних та перспективних спортсменів на 2021 рік». 

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, заступник голови координаційної ради Олександр Міщенко проінформував присутніх, що до відділу з листопада по грудень 2020 року надійшли подання на 25 спортсменів з олімпійських видів спорту, 26 з неолімпійських та 6 видів спорту серед людей з інвалідністю. 

Також Олександр Миколайович повідомив, що, у зв’язку з карантинними обмеженнями, які були введені Урядом з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 слов’янські спортсмени не мали змоги взяти участі у більшості офіційних змагань, які були передбачені календарним планом. Тому серед кандидатів, які надали документи на отримання стипендії здебільшого учасники обласних та Всеукраїнських змагань. 

Заслухавши інформацію начальника відділу у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту члени координаційної ради запропонували у 2021 році збільшити число стипендіатів, в рамках передбачених коштів на стипендію для провідних і перспективних спортсменів з олімпійських і не олімпійських видів спорту. А для спортсменів, які представлені у видах спорту для людей з інвалідністю – змінити умови розгляду: додати до критеріїв відбору участь у обласних чемпіонатах, Кубках та інших офіційних змаганнях.
За результатом голосування члени координаційної ради затвердили список із 25 спортсменів, які представляють олімпійські види спорту, 18 спортсменів з неолімпійських видів спорту та 6 спортсменів з видів спорту серед людей з інвалідністю. 

Загалом визначено 49 спортсменів, які у 2021 році зможуть отримати стипендію Слов’янської міської ради , на що за рахунок бюджету передбачено 457,0 тисяч гривень.
 
Задля збільшення числа стипендіатів, в рамках передбачених коштів у 2021 році, члени координаційної ради і присутні звернулися з клопотанням до Слов’янського міського голови і депутатів Слов’янської міської ради VIII скликання з пропозицією про внесення змін до рішення Слов’янської міської ради від 23.10.2019 № 4-LXXI-7 «Про затвердження Положення про стипендію Слов’янської міської ради провідним та перспективним спортсменам міста». 



© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua