Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

У Слов’янську правозахисники презентували результати моніторингового дослідження [18 грудня 2020  13:46]

В рамках проекту «Просування людського виміру безпеки в Україні» експертами Гельсінського фонду з прав людини м. Варшава (Польща) Ленуром Керімовим і Наталією Аляб’євою при підтримці бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі БДІПЛ/ ОБСЄ було проведено дослідження питання права на соціальний захист цивільних осіб, які отримали поранення внаслідок військового конфлікту на Донбасі. 

Протягом 2019-2020 рр. команда експертів провели в м. Слов’янську моніторингове дослідження «Право на соціальний захист цивільних осіб з інвалідністю, отриманої в результаті військового конфлікту на Донбасі». 

За даними Управління Верховного Комісара Організації Об’єднаних Націй з прав людини (УВКПЛ) за весь період конфлікту з 14 квітня 2014 року 15 лютого 2020 року загинуло 3350 цивільних осіб, а від 7 до 9 тисяч цивільних осіб було поранено. Основний пік поранень, отриманих цивільними особами, припав на 2014-2016 рр.., під час проведення активних бойових дій. Після 2016 року кількість цивільних осіб, які отримали поранення в результаті бойових дій, перестало рости в страхітливому темпі, хоча внаслідок продовження бойових дій загибель і поранення цивільних осіб залишаються досить частими . 

В ході своєї роботи експерти Гельсінського фонду з прав людини м. Варшава виявили прогалини у національному законодавстві, розробили рекомендації державним органам, увійшли в робочу групу по напрацюванню проекту Закону № 1115 про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів. 

Наталія Аляб’єва презентувала моніторинговий звіт та передала начальнику відділу з питань внутрішньої політики Слов’янської міської ради Дмитру Кравченку друкований варіант. 

Дмитро Кравченко від імені міської ради подякував правозахисникам за роботу та наголосив на актуальності проведеного дослідження. 

Ознайомитись з повною версією звіту експертів можна за посиланням 


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua