Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Відділ екології та природних ресурсів інформує про посилення заходів охорони хвойних насаджень в передноворічні свята! [18 грудня 2020  09:07]

З метою покращення роботи з охорони хвойних насаджень від незаконних рубок в передноворічний період, упорядкування місць реалізації хвойними деревами на території міста та недопущення стихійної торгівлі живими хвойними насадженнями, Слов’янською міською радою прийнято рішення виконавчого комітету від 16.12.2020 № 1751 «Про організацію роботи щодо охорони хвойних насаджень від незаконних рубок в передноворічний період та визначення місць їх реалізації на території міста» (додається).

Міська рада нагадує, що відповідно до: 

  • ст.65 КУпАП незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 1020 грн. і на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн.
  • ст.881 КУпАП порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Зелені насадження є джерелом кисню, а отже і життя на землі. Збереження лісу – наша спільна відповідальність!


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua