Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

USAID планує встановити у Слов’янську 20 “розумних” зупинок [09 грудня 2020  15:50]



Двадцять SMART-зупинок планує обладнати у Слов’янську наступного року USAID у межах проекту «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East).

Про це стало відомо 9 грудня на зустрічі міського голови Вадима Ляха з представниками агентства. 

За словами очільника міста, зупинки будуть по-справжньому розумними. Так, смарт-зупиночні пункти на електронному табло покажуть, скільки часу залишилося до прибуття тролейбусу. Тут же, на спеціальному сайті з'явиться можливість відстежити маршрут електротранспорту і навіть те, який тролейбус підійде - низькопідлоговий чи звичайний. Ця інформація важлива для маломобільних громадян. Крім того, на зупинці будуть безкоштовний wi-fi, зарядка для електронних девайсів, кнопка екстреного виклику поліції. Кожну із “розумних” зупинок забезпечуть відеокамерою спостереження. 

“Таким чином, місто отримає 40 нових зупинок - 20 за програмою відновлення п’ятого тролейбусного маршруту і стільки ж супер-сучасних «розумних». Де саме їх встановлять, вирішимо пізніше”, - говорить Вадим Лях. 

Міський голова підкреслює, що це для Слов’янська - не єдиний напрямок співпраці з USAID. У місті планується запровадити проєкти «Безпечна школа», «Єдиний медичний простір», обладнати сучасними туалетами великі транспортні розв'язки.
“Загалом, планів багато. Підтримка отримана! Будемо їх реалізовувати”, підбив підсумки зустрічі міський голова.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua