Офіційний вебсайт (портал) Слов’янської міської ВА, Слов’янської міської ради

Версія для друку

новини

Слов'янськ виділяє житло для медиків [12 листопада 2020  16:54]

Два слов'янські медпрацівники отримали документи на житло. Урочисто, в актовій залі міської клінічної лікарні, їх вручив міський голова Вадим Лях. 

Дві однокімнатні квартири розташовані в центрі міста: одна на вул. Торській, інша - на Університетській. Обидві належать до категорії виморочного житла. 

Володаркою однією з них стала старша медсестра кардіологічного відділення Олена Григор'єва. Вона стояла на квартирному обліку понад 30 років. 

Друга квартира - службова. Місто виділило її клінічній лікарні. Там прийняли рішення передати квартиру молодому фахівцеві Ользі Калиниченко. Вона з дитиною приїхала до Слов'янська з іншої області, три роки відпрацювала в інтернатурі, вже другий рік працює хірургом. 

Ольга Калініченко зізналася, що не очікувала на вирішення квартирного питання так швидко. «Тепер, коли у мене є власне житло, я не поїду з міста», - каже молодий хірург. 

Міський голова бачить у цьому можливість вирішення питання з нестачею медичних кадрів. 

«Зараз Слов'янськ забезпечений лікарями на 67%. Житло - гарний стимул для молодих фахівців приїжджати до нашого міста. Ми будемо й надалі по можливості передавати комунальні квартири медикам», - розповів Вадим Лях. 

Очільник міста зазначив, що масштабно вирішити квартирне питання Слов’нськ зможе навесні, коли буде зданий в експлуатацію будинок на вул. Кільцевій, 2А. З 94-х його квартир тридцять дістануться лікарям-переселенцям. 

Нагадаємо, що реконструкція колишнього гуртожитку в мкр-ні Словважмаш проходить за кошти Європейського інвестиційного банку. Проект обійдеться в 69 млн грн.


© 2005 - 2021 Слов’янська міська ВА // Використання матеріалів - тільки з посиланням на сайт www.slavrada.gov.ua